Zalmsticks

Vissticks zijn al jaren geliefd bij groot en klein. Helaas zit ook daarin weer een behoorlijke hoeveelheid zout. Per visstick is dat al snel 100 mg natrium. Vaak eet je niet 1 visstick maar meer, dus dan passen vissticks echt niet in een zoutarm dieet.
Gelukkig is het helemaal niet nodig om vissticks kant en klaar te kopen, ze zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken!
Ingrediƫnten:
2 zalmfilets
paneermeel
2 eieren
viskruiden zonder zout
olie

Bereiding:
Dep de zalm heel goed droog en snijd in repen. Bestrooi met de viskruiden.
Roer de eieren goed los in een diep bord.
Maak in een koekenpan een flinke scheut olie heet.
Haal de repen zalm eerst door het ei en dan door het paneermeel. Leg daarna in de hete olie. Bak beide zijden mooi krokant.

Wanneer je diepvriesvis gebruikt moet je deze de dag ervoor in de koelkast leggen om te ontdooien. De vis mag namelijk niet teveel vocht verliezen want dan worden de vissticks droog. Verse vis zal een beter resultaat geven, maar is vaak duurder.


Tip: Heb je geen zelfgemaakte paneermeel? Verkruimel dan enkele beschuiten van Bolletje Vitaal. Deze zijn natriumarm! In gewoon paneermeel zit namelijk een redelijke hoeveelheid zout!

1 opmerking:

  1. Wat ben je toch goed bezig :) Hopelijk hebben veel mensen hier wat aan, volgens mij zijn de dingen die je bedenkt ook heerlijk voor mensen die wel zout mogen!
    Liefs, Anne

    BeantwoordenVerwijderen