Verras je vader met deze grote Monchoutaart

Deze monchoutaart is niet helemaal zoutarm, dus past niet binnen een zoutarm dieet. Wel is deze taart verschrikkelijk lekker, en daarom wel heel geschikt om weg te geven of uit te delen! In verhouding met sommig ander gebak bevat deze taart niet heel veel natrium. Qua natrium dus wél een slimme keuze...

Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie vader is, maar mijn vader is een liefhebber van gebak. Als hij bij mij op bezoek komt kan ik hem altijd blij maken met een zelfgebakken lekkernij. Want zeg nu zelf, tegen 'zelfgemaakt' kan toch helemaal niets op?
Deze monchoutaart is snel klaar en ook leuk om samen met de kinderen te maken!



Ingrediënten:
275 gram tarwebiscuit
80 gram roomboter
250 gram viervruchtenjam
0,5 liter slagroom
4 pakjes monchou (niet de luchtige)
200 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
2 blikken vlaaifruit kersen

Bereiding:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Verkruimel de biscuit in de keukenmachine zeer fijn.

Smelt in een (grote) steelpan de roomboter. Zorg ervoor dat de boter alleen smelt, en niet bruin wordt. Voeg de jam toe als de boter vloeibaar is en verwarm zodat de jam goed vloeibaar wordt. Voeg de koekkruimels toe en roer dit heel goed door.
Stort het mengsel in de springvorm en druk het met een lepel goed aan totdat de hele bodem er netjes mee bedekt is. Zet de springvorm in de koelkast.

Klop met de mixer de slagroom samen met de klopfix en de vanillesuiker goed stijf.
Mix daarna in een andere kom de monchou met de basterdsuiker totdat het een romig mengsel is geworden. Voeg nu de geklopte slagroom beetje bij beetje toe aan het monchoumengsel. Gebruik hiervoor een spatel en niet de mixer!
Als het mengsel goed door elkaar zit verdeel je het over de kruimelbodem.
Laat dit enkele uren opstijven in de koelkast.

Bedek vlak voor het serveren de taart met het vlaaifruit. Afhankelijk van de grootte van de springvorm gebruik je 1,5 tot 2 blikken.

Tip: Bastognekoeken voor de bodem is een heerlijk alternatief voor tarwebiscuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten