Gazpacho

Daar is hij dan, het eerste recept van Chantal van der Meulen - Smeets.
In dit recept wordt panir gebruikt. Panir is een kaassoort uit de Indiase vegetarische keuken. Het wordt sinds de oudheid gebruikt, en terecht. Het is lekker, makkelijk, zoutarm, veelzijdig en voedzaam.

Ingrediënten:
1 stengel bleekselderij
4 smaaktomaten
halve komkommer geschild
snuf paprikapoeder
snufje chilipoeder (naar smaak)
3 el olijfolie
100-150 gram panir in repen van ongeveer 1 cm breed
2 el Griekse yoghurt of crème fraîche
handvol verse peterselie



Bereiding:
Snijd de groente grof en verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak de panir op matig vuur aan elke kant in 2 minuten bruin.
Pureer de groenten, 1 el olie en kruiden in een keukenmachine of blender.
Verdeel de gazpacho over 2 glazen of kommen, schep er de yoghurt of crème fraiche op en garneer met de peterselie.
Leg de panir op een bord en serveer direct samen met de gazpacho.

Dit recept bevat nauwelijks natrium. Een snufje zout/losalt geeft iets meer pit aan de soep.

Tip:
Gekoeld smaakt de gazpacho het lekkerst. Verwerk de groenten dus direct uit de koelkast
of zet de soep in de koelkast voordat je hem serveert.
In plaats van panir kun je ook 150 gram kip in reepjes bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten