Kipsaté

Bij BBQ hoort saté, vinden jullie ook niet? Maar net zoals zoveel dingen, zijn ook satéstokjes uit de winkel vreselijk zout. Geen probleem, want met heel weinig moeite maak je zelf een paar sateetje die nog lekkerder zijn ook!
Ingrediënten:
houten sateprikkers
1½ tl olijfolie
1 tl boemboe satékruiden van Conimex
¼ tl knoflookpoeder
½ tl ketjap manis natriumarm
300 gram kipfilet

Bereiding:
Roer de kruiden en ketjap door de zonnebloemolie. Snijd de kipfilet in blokjes en schep door de marinade. Laat minimaal een half uur, maar liever enkele uren intrekken. Rijg de blokjes aan de sateprikkers. maar laat een beetje ruimte tussen de stukjes, zodat ze overal goed gaar kunnen worden.
Bak de satéstokjes op de BBQ rondom bruin.

Tip: Rijg de stukjes saté om en om met stukjes (verse) ananas. Lekker fris!

Deze saté is natuurlijk ideaal te combineren met deze heerlijke, zoutarme satésaus!

1 opmerking:

  1. Hoi Martine, deze heb ik dit weekend ook gemaakt (met ananas!) Heerlijk op de BBQ!
    Ik heb een zakje satekruiden gebruikt, volgende keer ga ik jouw combinatie eens proberen!
    (duurt nog wel even, een deel ligt namelijk nog in de vriezer te wachten tot het weer BBQ-weer is..)

    BeantwoordenVerwijderen