MIJN DIEET

Leuk dat je iets meer over mij wilt weten!
Ik ben Martine van den Brink, geboren in 1971. Omdat ik met een hartafwijking (tricuspidalis atresie) op deze wereld ben gekomen, heeft dat veel gevolgen voor mijn leven. Een van die gevolgen is dat ik ruim 15 jaar een streng zoutarm dieet heb moeten houden. In het begin was dit best wel even wennen! We zijn in Nederland 'verwend' met pakjes en zakjes en ik had geen idee wat er eigenlijk allemaal in die pakjes en zakjes zat... Gelukkig is koken mijn hobby geworden en heb ik in de loop der tijd heel veel bijgeleerd. Koken zónder pakjes en zakjes bleek niet alleen gezonder, maar ook lekkerder! Begin 2012 startte ik deze blog, om mijn recepten en tips met anderen te kunnen delen.

In september 2013 wees iemand me op het programma 'Grip op Koolhydraten' (GOK) van Yvonne Lemmers. Dit heeft mijn leven én eetpatroon drastisch veranderd. Mijn strenge zoutbeperking is verleden tijd, ik moet nu 'verstandig omgaan met zout'. In de praktijk best een groot verschil. Ook op mijn blog De keuken van Martine heb ik al diverse berichten gepubliceerd over deze manier van eten. Je vindt ze HIER.
Er zullen in de toekomst ook meer koolhydraatbeperkte recepten verschijnen, die overigens natuurlijk ook weinig zout zullen bevatten. Op deze blog 'lekker eten met minder zout' vind je alle 'oude' natriumarme recepten en de links naar nieuwe recepten die makkelijk natriumarm te maken zijn.

Ik ben christen, getrouwd met Arie de Ruiter en heb naast koken nog meer hobby's, waaronder kaarten maken en sinds kort ook fotograferen. Mijn man Arie schrijft romans, meer informatie hierover vind je op www.boekarie.nl. In maart van dit jaar komt zijn volgende roman uit, getiteld Carmen.

Het feit dat ik God geloof, heeft een groot deel van mijn leven eigenlijk geen invloed gehad op mijn manier van eten. Pas het laatste jaar ben ik wat eten betreft steeds meer 'terug naar de natuur' gegaan. Ik verbaas me er nu dan ook over hoe ontzettend veel 'vulling' wij als westerlingen in onze mond stoppen waar we ons lichaam zeker geen dienst mee bewijzen. Ondertussen levert de natuur hele gezonde en mooie producten waar te weinig van eten. Ons lichaam, een tempel?


Als je het leuk vindt, kun je mij én de Keuken van Martine ook op twitter volgen! Daarnaast heeft mijn De keuken van Martine ook een eigen Facebook pagina, waarop de nieuwe recepten verschijnen.

Groetjes van Martine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten