Gisteren schreef ik een berichtje over voorgekookte aardappelschijfjes een krieltjes die vaak al voorgezouten zijn en dus niet geschikt als je een zoutarm dieet hebt. Gelukkig zijn er ook diverse soorten waar geen zout aan toegevoegd is, en deze kunnen dus wél.
De voorgekookte krieltjes zijn ideaal om in de oven te bereiden. Je hoeft dan minder vet te gebruiken dan wanneer je ze in de pan bakt!
Ingrediënten:
1 zak voorgekookte krieltjes (600-700gram)
1 tl mosterd (natriumarm)
2 tenen knoflook
handvol verse tijm en rozemarijn
versgemalen peper
2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de knoflook. Doe in een grote schaal de olie, mosterd, tijm, rozemarijn, peper en knoflook. Schep dit mengsel goed om met de krieltjes, zodat ze allemaal een dun laagje olie rondom hebben. Spreid de krieltjes uit op een bakplaat met daarop bakpapier. Bak ze ongeveer 40-50 minuten in de oven. Afhankelijk van de grootte van de krieltjes is de baktijd iets langer of korter. Ze moeten mooi goudbruin zijn. Schep de aardappels halverwege de baktijd een keertje om. Controleer dan direct hoelang ze nog moeten bakken...
Maak een ovenschaal heet door hem een paar minuten te vullen met kokend water. Maak hem leeg en droog als de krieltjes klaar zijn, en serveer ze erin! Dit staat een stuk gezelliger dan de bakplaat op tafel!
Van de week gemaakt(zonder mosterd)en was erg lekker. Rundersteak en verse bonen erbij gegeten.
BeantwoordenVerwijderen