Zalm

Zalm kun je op veel manieren bereiden. Het is gezond, bevat de goede vetten en je kunt er eindeloos mee variëren. Voor dit gerecht voor gebakken zalm heb ik een topping én een sausje gemaakt, die je natuurlijk ook afzonderlijk kunt gebruiken. Het sausje is lekker bij de zalm, maar ook bij bijvoorbeeld gebakken aardappels of frietjes.



Ingrediënten
2 ontdooide zalmmoten
2 el olijfolie
1 grote sjalot
1 knoflookteen
versgemalen peper
handvol verse dille
50 gram kookroom

Sausje:
25 gram natriumarme mayonaise
10 gram natriumarme mosterd
5 gram honing
1 el verse dille
1 tl wijnazijn


Bereiding:
Snipper de sjalot en de knoflook. Verhit in een koekepan de olijfolie en bak de zalm rustig aan beide zijden knapperig. Pas op dat je de zalm niet te snel bakt, dan stollen de eiwitten in de zalm.
Vouw de zalm in een stuk aluminiumfolie en houd hem warm. Fruit in het bakvet de sjalot en knoflook. Deze moeten glazig worden, niet bruin! Schenk de kookroom erdoor en maak af met versgemalen peper en dille. Kook het een beetje in als de topping te dun is.

Roer de ingrediënten van het sausje door elkaar. Proef of je iets meer honing/azijn wilt, afhankelijk van hoe zoet/zuur je lekker vindt!

1 opmerking: