Gemarineerde champignons

Vaak bevat een éénpansgerecht als spaghetti of nasi niet de hoeveelheid groenten die ik eigenlijk wil eten. Groenten zijn namelijk gezond; vol vezels en vitaminen en dus een goede keuze! Verstandig dus om een ruime portie te nemen.
Naast mijn 'hoofdschotel' maak ik dus vaak een bijgerecht met groenten. Dit kan een salade zijn maar ook zoals nu, koude gemarineerde champignons.
Ingrediënten:
250 gram kleine champignons (of grote champignons in kwarten)
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
versgemalen peper
groentebouillonblokje zonder zout
peterselie

Bereiding:
Los in een halve liter kokend water het bouillonblokje op. Ook de natriumarme groentebouillon van Knorr vind ik erg lekker, maar deze is alleen in grootverpakking te krijgen helaas! De rundvleesvariant kan natuurlijk ook.
Doe de champignons erbij en laat 3-4 minuten koken. De kooktijd hangt een beetje af van de grootte van de champignons. Haal de champignons met een schuimspaan uit de bouillon en doe in een vergiet. Laat goed uitlekken. Laat de bouillon afkoelen en bewaar! (Deze is heerlijk als basis voor champignonsoep, ragout of risotto.)

Meng in een kom de olijfolie, citroensap, peper en peterselie. Schep hier de afgekoelde champignons doorheen. Lekker bij de spaghetti met ovengedroogde tomaatjes, maar ook heerlijk als tapas!

Tip: Heb je de olijfolie met citroensap van Excellen AH? Gebruik die en voeg iets minder citroensap toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten