Geroosterde aardappels

Wanneer je minder zout wilt eten is de aardappel een ideaal product. Hij kan op veel manieren bereid worden en zo voor veel variatie op je bord zorgen. Leuk én lekker dus!

Ingrediënten:
750 gram aardappels
verse rozemarijn
verse tijm (of gedroogd)
Olijfolie met citroen (AH Excellent)

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in vieren. Maak, als de aardappels erg groot zijn, kleinere parten.
Doe de aardappels in een pan met koud water en kook ze 7 minuten (gerekend vanaf moment dat het kookt).

Giet een klein scheutje citroenolie in een braadslee en verdeel over de bodem met een kwastje. Giet de aardappels af en doe ze in de braadslee. Doe er nog wat extra olie en de rozemarijn en tijm overheen en hussel even goed door elkaar, zodat de olie goed verdeeld wordt.

Zet 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Zet de oven wat lager als de aardappels te donker worden!


Tip: Voeg een paar gepelde knoflooktenen toe in de oven, dat geeft nog meer smaak!

1 opmerking: