Gestoofde witlof

Veel mensen houden niet van gekookte witlof door de bittere smaak van witlof. Het recept met ham en kaas, bereid in de oven, wordt wél door veel mensen gewaardeerd. Helaas maken de ham en kaas dit een te zoute variant.
De gestoofde witlof in dit recept is níet zout en door de toegevoegde ingrediënten ook niet meer bitter! Een aanrader dus!


Ingrediënten:
500 gram witlof
1 ui
peterselie
versgemalen peper
1 el vloeibare margarine
1 eetlepel (bruine) basterdsuiker
2 bananen

Bereiding:
Snijd het onderste deel van de witlof en gooi, samen met de buitenste bladeren weg. Verwijder stuk voor stuk de bladeren en spoel af in een vergiet. Het werkt het handigste om iedere keer weer een klein stukje van de onderkant te snijden, zodat je de bladeren makkelijk kunt 'pellen'.
Verwarm de boter in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de witlof toe en bak even op hoog vuur. Doe daarna de deksel op de pan en laat de witlof slinken. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
Maal de peper over de witlof en snijd de bananen in plakjes. Voeg toe. Strooi de suiker over het geheel en schep voorzichtig om. Strooi er, voor het serveren, wat (verse) peterselie overheen.

Lekker met aardappels.

Tip: Vervang de suiker door 1 of 2 eetlepels (natriumarme) Ketjap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten