Risotto met geitenkaas

Ingrediƫnten:
75 - 100 gram risotto
25 gram geraspte geitenkaas (Albert Heijn)
150 gram champignons in plakjes
groentebouillon natriumarm (liefst van champignons)
olijfolie
1 ui



Bereiding:
Verwarm de bouillon.
Maak in een koekenpan de olie warm en fruit de ui. De ui moet niet bruin worden, alleen glazig. Voeg de risotto toe en schep even om zodat alle korreltjes mooi gaan glanzen.
Schep twee sauslepels hete bouillon door de risotto en roer door. Zodra het vocht begint te verdampen voeg je opnieuw een sauslepel bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is. Dit duurt gemiddeld 25-35 minuten.
Bak tijdens de laatste fase de champignons in een andere pan op hoog vuur en een klein beetje olie bruin. Gebruik een grote pan, zodat de champignons de ruimte hebben!
Voeg ze, als ze gebakken zijn, toe aan de risotto.
Strooi, als de risotto helemaal gaar is, 25 gram geraspte geitenkaas over de risotto en schep voorzichtig om zodat de kaas kan smelten. Druppel iets olijfolie over het eindresultaat...
Smullen maar!

Tip:
Heb je onlangs de gemarineerde champignons gemaakt? Gebruik de bouillon die hiervan is overgebleven!

Vind je geitenkaas te zout? Neem dan geraspte zoutarme kaas! De geitenkaas van AH is overigens niet erg zout, hij bevat per 25 gram ongeveer 140 mg natrium. Dit is minder dan de helft van bijvoorbeeld Parmezaanse kaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten