Deze salade is pittig door de chilisaus, maar door de ananas en komkommer toch ook lekker fris. Heerlijk bij een rijstgerecht of bij gegrilde kippenpootjes met frietjes.
Ingrediƫnten:
1 klein blikje ananas op sap
halve komkommer (in kleine blokjes, zonder de zaadlijsten)
5 gram bruine basterdsuiker
15 gram chilisaus zelfgemaakt (of gebruikt chili Sauce Sweet Inproba -bevat per 100 ml 200 mg natrium)
versgemalen peper
Bereiding:
Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap. Gebruik van het sap 30 ml (2 el) en doe dit in een kommetje. Voeg 1 el chilisaus toe en 5 gram bruine basterdsuiker. Voeg wat versgemalen peper toe en roer dit goed door elkaar. Als je het te pittig vindt kun je nog wat extra ananassap toevoegen.
Snijd de plakken ananas in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in kleine blokjes. Meng ze beiden door de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten