Vaak ontstaan gerechten door een 'rondje koeling', zoals dat bij Topchef zo mooi wordt genoemd. Hoewel de prei en de banaan niet in de koeling lagen, moesten ze wel allebei op. Het leidde tot dit heerlijke, smakelijke preipannetje:
Ingrediënten:
150 gram in halve ringen gesneden prei
1 tl honing
1 rijpe banaan
1 el natriumarme ketjap
kerriepoeder
versgemalen peper
1 el olie
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de prei zodat hij slinkt. Voeg de ketjap en honing toe en de peper en kerrie. Gebruik niet te veel kerrie, die smaak zal anders overheersen.
Laat een paar minuten zachtjes pruttelen zodat de prei goed gaar wordt. Doe er, als de massa te veel inkookt, een klein scheutje water bij. Voeg als de prei vrijwel gaar is de banaan (in plakjes gesneden) toe. De banaan hoeft alleen warm te worden, maar niet helemaal stukkoken.
Lekker bij gestoomde aardappels en (huisgerookte!) zalm.
Tip: Heb je een beperkt natriumarm dieet, dan zou je eventueel 2 ml sojasaus (Kikkoman Less Salt) kunnen toevoegen. Per 2 ml bevat deze sojasaus 75 mg natrium.
Ik heb ook nog prei in de koelkast wat op moet. Ik weet wat ik morgen eet!
BeantwoordenVerwijderenZe zullen het hier niet eten maar mij lijkt het wel lekker.
BeantwoordenVerwijderenLekker! Gaan we ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenvandaag hebben we het gegeten, lekker hoor, dat ga ik nog een keer maken!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Marjon! Dat is natuulijk het leukste, als mensen het recept maken en het dan ook nog lekker vinden.
BeantwoordenVerwijderen