Snoep verstandig: bewaar je restjes!

Ti
Tip 13:
Al mijn hele leven ben ik een enorme snoepkont.. Nog steeds zijn er dagen dat ik eigenlijk te moe ben om een maaltijd te bereiden en een complete maaltijd te eten, maar een lekker hapje tussendoor gaat er altijd wel in!
Vroeger greep ik tijdens deze snoep-momenten altijd naar ongezonde dingen. Vaak waren ze erg zout, erg vet of allebei. Onverstandig dus, en ik heb het zelf moeten bekopen.
Gelukkig heb ik geleerd hoe je ook verstandig maar toch lekker, zoutarm kan snoepen.
Een van de dingen waar ik dol op ben is 'iets lekkers bij de lunch'. Een gekookt eitje, een kopje soep, een stukje koud vlees... noem maar op. Wat ik echt óók heb ontdekt is dat je met restjes van vorige maaltijden, hele leuke nieuwe hapjes kunt maken! Van een koude gekookte aardappel maak ik bijvoorbeeld een mini-aardappelslaatje, met een likje pastasaus kun je een leuke pizza-boterham maken en zo zijn er nog vele voorbeelden te verzinnen. Ik hoop ook steeds meer van deze slimme mini-maaltijden op deze site te kunnen plaatsen.
In mijn koelkast liggen ook altijd restjes groente en fruit, en dit keer maakte ik hiervan samen met een klein zakje gesneden ijsbergsla een heerlijke salade. Doe er nog wat gekookte pasta doorheen en je hebt een maaltijdsalade!

Meer tips en trucs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten