Gisteren had ik een heerlijk brood gebakken met daarin gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitjes. (Recept volgt binnenkort) Ik had hiervoor een vers plantje basilicum gekocht, omdat die vers nu eenmaal het lekkerst is.
De helft van de blaadjes was echter ongebruikt, en dat bracht mij ertoe een klein beetje pesto te maken, genoeg om juist dit heerlijke brood mee te besmeren. Het resultaat was boven verwachting, zeker omdat ik zulke kleine hoeveelheden had gebruikt. Voor mij nooit meer zoute pesto uit een potje!
Ingrediënten:
10 gram verse basilicumblaadjes
20 ml olijfolie extra vierge AH excellent basilicum
3 gram gesneden knoflook
5 gram Parmezaanse kaas
versgemalen peper
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een smalle kom en maal met de staafmixer fijn. Omdat het een kleine hoeveelheid is, is dit even een geknoei. Doe de pesto met een theelepeltje voorzichtig in een klein potje en smullen maar!
Doordat de kaas al zout bevat is de pesto heerlijk smakelijk. Als je nog minder zout wilt gebruiken zou je natriumarme geraspte kaas kunnen gebruiken, maar dit zal de smaak wel beïnvloeden.
Hoi Martine,
BeantwoordenVerwijderenziet er erg lekker uit, ik wacht nog met maken op het broodrecept, dan ga ik het zeker een keer proberen!
groetjes
Marrig
Hoi Martine,
BeantwoordenVerwijderenJe kunt ook nog cashewnoten aan de pesto toe voegen
Dat is een goede tip! Door de cashews wordt de pesto ook nog wat steviger.
BeantwoordenVerwijderen