Spaghetti met gedroogde tomaatjes en knoflookolie
Veel recepten op deze site zijn varianten van recepten die ik ergens gezien of gegeten heb. Ik pas ze waar nodig aan, zodat ze goed passen binnen een zoutarm dieet. Zo ook onderstaand recept, dat ooit in 'Boodschappen', het magazine van een supermarkt stond. Het recept bevat helemaal geen zout (als je geen kaas erover strooit), dus wellicht past het binnen je dieet om er gewoon op je bord een heel klein beetje fijn zout overheen te strooien!
Ingrediƫnten:
300 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
1 eetl. olijfolie
200 g spaghetti
voor de knoflookolie:
4 teentjes knoflook, geperst
1 vers plantje/potje basilicum
3 eetl. extra vergine olijfolie
bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg hierop de
tomaatjes met de snijkant naar boven. Bestrooi ze met peper en de gedroogde kruiden en besprenkel ze met olijfolie. Laat de tomaatjes in circa 50 minuten drogen in het midden van de oven. Verwarm de knoflook, basilicum en extra vergine olie zachtjes circa 4 minuten tot de knoflook licht begint te bruisen. Laat de knoflook niet bruin worden anders wordt de olie bitter.
Kook de spaghetti in water beetgaar en giet af. Schep de spaghetti en tomaatjes door de knoflookolie en serveer direct.
Lekker met wat geraspte (zoutarme) kaas!
Tip: Wil je meer groenten? Voeg de laatste 2 Ć 3 minuten een kleine courgette, in blokjes gesneden, bij de knoflookolie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen