Ingrediënten:
30 gram verse basilicumblaadjes (1 potje)100 gram gepelde walnoten
150 ml olijfolie
2 tenen knoflook
10 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 tl citroensap
versgemalen peper
(eventueel 1 gram losalt / jozo bewust)
Bereiding:
Rooster de walnoten een paar minuten in een hete koekepan. Laat ze niet te donken worden, dan smaken ze gauw verbrand.
Doe in een grote mengbeker de basilicum, walnoten, knoflook, kaas, citroensap (zout) en peper. Pureer dit voorzichtig met de staafmixer, terwijl je langzaam de olie toevoegt.
Ik houd de pesto graag aan de dikke kant, omdat ik nog wat olie door m'n pasta of iets dergelijks. wil kunnen doen, zonder dat het gerecht te vet wordt. Als je de pesto wilt gebruiken als dressing voor een salade of als smeersel voor stokbrood, maak hem dan met een beetje extra olie wat dunner.
Wil je de pesto iets pittiger? Voeg dan wat meer peper toe. Wil je hem iets frisser? Voeg wat extra citroensap toe... Speel zo met de smaken om je eigen, perfecte pesto te maken.
Lekker op een stokbroodje, maar ook ideaal door de salade of pasta... Eet smakelijk!
Tip: Bewaar de pesto in goed afgesloten, in kokend water met soda schoongemaakte potjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten