Tip 17 Speklapjes in plaats van ontbijtspek

Wanneer er in een gerecht plakken ontbijtspek worden gebruikt, kan dit meerdere redenen hebben. Soms is het om zijn zoute smaak, soms om het gerecht niet uit te laten drogen en soms om een gerecht in te rollen. Wellicht zijn nog meer redenen. Helaas is ontbijtspek (geldt ook voor rauwe hamsoorten en bacon) te zout voor mensen die een natriumbeperking hebben.
Wanneer het nodig is om een gerecht sappig te houden, of om in te rollen, gebruik dan hele dunne plakken speklappen. De slager zal deze probleemloos voor je kunnen snijden. Op deze manier heb je wel de voordelen, maar niet het zoute nadeel! Vraag de slager om een speklapje dun als vleeswaren te snijden. Sommige slagers gebruiken deze 'vleeswaren' al voor hun slavinken (omdat ze ontbijtspek te zout vinden), in dat geval hebben ze het soms al klaar liggen. Meestal moet het wel besteld worden, omdat het spek licht bevroren moet worden gesneden.

Er zijn talloze gerechten te bedenken waarin deze spekplakjes een lekkere aanvulling kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken, omeletten of gewoon onder een gebakken eitje!
Strooi er wat peper op voordat je het gebruikt om de smaak nog te versterken.

Meer Tips en Trucs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten