Omdat zalm snel uitdroogt wikkel ik ze in alluminiumfolie. Mooie bijkomstigheid is dan dat je eenvoudig wat olie en kruiden kunt toevoegen. Hier het recept van mijn verrukkelijke zachte zalmpakketjes
Ingrediƫnten:
2 Zalmmoten verse zalm
dille
1 citroen
stap 2 |
versgemalen peper
Bereiding:
stap 1 |
Besprenkel de zalm met olijfolie. Strooi er wat peper en dille over en leg er een halve, dunne plak citroen op.
stap 3 |
Vouwtechniek:
1. Maak een langwerpige reep folie. Leg de zalm in het midden.
2. Vouw het lange eind van het folie dat vooraan ligt over de zalm en druk een beetje aan achter de zalm.
stap 4 |
3. Vouw het achterste stuk folie terug zodat het het omgevouwen stuk folie overlapt. Vouw het achterstuk nu in kleine repen een paar maal dubbel.
4. Vouw de zijkanten dicht en sla een paar maal in een kort strookje om.
Bepaal zelf of je de huid van de zalm wilt verwijderen of wilt laten zitten. De huid zorgt ervoor dat de zalm sappiger blijft, maar wordt door veel mensen niet opgegeten. De huid wordt namelijk door deze bereiding niet knapperig.
Dit recept kan ook prima in de oven worden bereid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten