Toppertje! sellerie-komkommer salade


Na het plaatsen van onderstaand recept kreeg ik van Bonsala een reactie via de mail. De salade bevat 'iets' meer natrium dan aangegeven op het etiket, namelijk 0,5 gram natrium. Iets meer is dus 5x zoveel!
Het spijt me dat ik onjuist informatie heb verstrekt en ik raad jullie dus helaas ook aan om een andere salade te kiezen, of een veel kleinere portie hiervan te gebruiken.
Schandalig van Bonsala om zo met de waardes op het etiket te sjoemelen

Het basisrecept voor deze heerlijke salade vond ik ooit op smulweb, en heb ik in de loop van de jaren aangepast naar eigen smaak. Hij is simpel om te maken en heerlijk fris. Ideaal voor bij een BBQ, maar ook als zomerse maaltijd met gebakken krieltjes. Al vele malen werd me om het recept gevraagd.




Ingrediƫnten:
1 bakje selleriesalade van het merk bonsala (Dit is een salade waar weinig zout aan toegevoegd is! Een heel bakje bevat 300 gram natrium) (Nieuwe informatie geeft aan dat er niet 300 maar 1500 mg in een bakje zit... ).
1 rode ui
1 komkommer
1 frisse appel
royaal versgemalen peper
1 el verse bieslook
1 el citroensap

Bereiding:
Snipper de ui. Snijd de komkommer in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf. Laat de schil zitten!
Snijd de appel in kleine blokjes.
Doe de selleriesalade, de ui, de komkommer en de appel in een grote schaal en schep voorzichtig door elkaar. Voeg de peper, de bieslook (in dunne ringetjes) en het citroensap toe.
Laat een uurtje in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep voor het serveren nog een keer door.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. En ja, ik kan uit ervaring alleen maar zeggen dat dit een heerlijke salade is.

    BeantwoordenVerwijderen