1 rijpe avocado
1 tomaat
1 tomaat
1 kleine rode ui
½ rode peper
½ rode peper
½ tl gesnipperde knoflook
1 el olijfolie extra vierge
1 el olijfolie extra vierge
2 tl citroensap
2 el zure room / creme fraîche
2 el zure room / creme fraîche
Bereiding:
Verwijder de schil van de tomaat (blancheren en pellen). Snijd de tomaat in kwarten en verwijder het vocht en de zaadjes.
Snijd de ui in stukken. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de peper en snijd hem fijn.
Schil de avocado en snijd rond de pit. De pit laat eenvoudig los en kan met de vingers simpel losgemaakt worden van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in stukken en bewaar de pit.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix goed. Voeg naar smaak een klein beetje losalt/jozo bewust toe.
Wanneer je de guacamole nog even wilt bewaren is het verstandig om de pit in erbij in te duwen. De guacamole blijft daardoor mooier van kleur en wordt niet bruin!
Je kunt ook prima demi creme fraiche gebruiken, waardoor je iets minder vet toevoegt.
Deze guacamole is heerlijk bij nacho's. Deze bevatten wel behoorlijk wat zout, dus wees er zuinig mee. Aan de naturel-versie van AH is het minste toegevoegd, 300 mg per 100 gram. Voor 75 mg natrium heb je dus een portie van 25 gram nacho's. Samen met deze guacamole is dat af en toe een verantwoorde snack!
Zelf vind ik de guacamole ook heerlijk bij gegrilde courgette's en kipfilet. Pof er een aardappel bij en je hebt een complete maaltijd.
Deze guacamole is heerlijk bij nacho's. Deze bevatten wel behoorlijk wat zout, dus wees er zuinig mee. Aan de naturel-versie van AH is het minste toegevoegd, 300 mg per 100 gram. Voor 75 mg natrium heb je dus een portie van 25 gram nacho's. Samen met deze guacamole is dat af en toe een verantwoorde snack!
Zelf vind ik de guacamole ook heerlijk bij gegrilde courgette's en kipfilet. Pof er een aardappel bij en je hebt een complete maaltijd.
Het lijkt wel wat op satésaus maar het zal waarschijnlijk anders smaken :)
BeantwoordenVerwijderenIk ben heel benieuwd...