Dit kaneelbrood is heerlijk zacht en zoet, en bevat erg weinig zout. Ik heb 2 gram losalt toegevoegd, maar je kunt dit ook weglaten. Doordat het brood weinig zout bevat, krijg je snel 'overrijs' (het brood rijst snel, maar het risico dat de bovenkant inzakt is dan groot). Je ziet op mijn foto dat dat ook een beetje is gebeurd. De smaak is er gelukkig niet minder om! Wanneer je helemaal geen zout toevoegt, kun je 1 gram gist minder gebruiken.
335 gram bloem wit
75 ml water
125 ml melk
40 gram boter
1 ei
5 gram kaneel
2 gram losalt / jozo bewust
4 gram gedroogde gist
70 gram bruine basterdsuiker
Bereiding: Doe alle ingrediƫnten in je broodbakmachine. Afhankelijk van welk type je hebt, moet je het deeg of het vocht onderin doen. Klop het eitje van te voren even door het water.
Gebruik de normale stand voor witbrood. In mijn Panasonic-machine duurt dat programma vier uur.
Heerlijk met een dun laagje boter en suiker!
Tip: worden de laatste sneden een beetje droog? Maak hier dan exclusieve wentelteefjes van!
75 ml water
125 ml melk
40 gram boter
1 ei
5 gram kaneel
2 gram losalt / jozo bewust
4 gram gedroogde gist
70 gram bruine basterdsuiker
Bereiding: Doe alle ingrediƫnten in je broodbakmachine. Afhankelijk van welk type je hebt, moet je het deeg of het vocht onderin doen. Klop het eitje van te voren even door het water.
Gebruik de normale stand voor witbrood. In mijn Panasonic-machine duurt dat programma vier uur.
Heerlijk met een dun laagje boter en suiker!
Tip: worden de laatste sneden een beetje droog? Maak hier dan exclusieve wentelteefjes van!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten