Gegrilde courgette; een ideaal bijgerecht!

Deze gourgettes kun je bij heel veel verschillende gerechten serveren. Door wat te variëren in kruiden wordt de smaak iedere keer anders. Met wat Italiaanse kruiden is dit bijvoorbeeld een lekker gerecht naast (of dóór) je pasta. Een smakelijke en simpele manier om extra groenten te eten...


Ben je ook zo dol op guacamole, maar weet je niet waar je het, naast tortilla's en nacho's, nog meer bij moet eten? Probeer het dan eens met deze plakken gegrilde courgette.
Heerlijk bij de lunch (direct een mooie portie groenten die dag!) maar het is ook lekker bij bijvoorbeeld kipfilet en gebakken of gepofte aardappels.

Ingrediënten:
1 courgette
1 el olijfolie
oregano
gemalen peper
guacamole

Bereiding:
Snijd de courgette in de breedte schuin in plakken van een halve centimeter. Bestrijk ze met een kwastje licht met olijfolie. Bestrooi met oregano en peper (en eventueel iets losalt/jozo bewust). (Ik heb gemalen rode peper genomen, want ik houd van pittig!)
Maak een grillpan goed heet en leg de plakken in de pan. Bestrijk en bestrooi nu ook de andere kant. Draai om als er een mooie grillstreep op de onderkant gekomen is. Herhaal dit vervolgens nog 2x, maar keer de plakken bij de tweede keer draaien een kwartslag, zodat je een mooi grillpatroon krijgt.
De plakken moet een bite houden, maar het vruchtvlees moet gaar zijn.
Doe er een paar scheppen guacamole bij en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten